Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Έγχρωμες φωτογραφίες από την Ελλάδα του 1920...

Φωτογραφίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας από το 1920 δημοσιεύτηκαν από το αρχείο του περιοδικού National Geographic. 
 Γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό των Maynard Owen Williams και Wilhelm Tobien. 
Οι φωτογραφίες απεικονίζουν Έλληνες και τις Ελληνίδες κάθε ηλικίας και σε κάθε μορφή δραστηριότητας, από έναν ιερέα αγιογράφο έως γυναίκες που παίρνουν νερό από το ποτάμι ή πλέκουν σε παρέες. 
Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές και ισούνται πράγματι όσο χίλιες λέξεις... 

 Κάνε κλικ στην εικόνα για να δεις τη συνέχεια...

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Μια διαφορετική γκαλερί Τέχνης από την Ουγγαρία!!!

Η web γκαλερί Τέχνης από την Ουγγαρία είναι ένα εικονικό μουσείο και εύχρηστη βάση δεδομένων της ευρωπαϊκής ζωγραφικής και γλυπτικής των περιόδων του ρωμανικού, γοτθικού, αναγεννησιακού ρυθμού,του μπαρόκ, του Νεοκλασικισμού, του ρομαντισμού  (1000-1850). 
Εδώ περιέχονται πάνω από 29.000 αντίγραφα. Εικόνες,  σχόλια, βιογραφίες καλλιτεχνών είναι διαθέσιμα. Παρέχονται ξεναγήσεις,  μουσική ανά περίοδο και άλλες υπηρεσίες.

Κάνε κλικ στην εικόνα και απόλαυσε ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό ταξίδι!!!

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Εικονική περιήγηση στο ανάκτορο της Κνωσού


Κάνε κλικ στην εικόνα για να περιηγηθείς 
στο παλάτι του Μίνωα. Μετά κάνε κλικ στη λέξη here. Καλή περιήγηση!!!



Δεινοσαυράκηδες από την Αργεντινή κάνουν διακοπές στην Κρήτη!!!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο φιλοξενεί τους δεινόσαυρους της Παταγονίας
Στην έκθεση αυτή θα δείτε το μεγαλύτερο σαρκοφάγο δεινόσαυρο που έζησε ποτέ μαζί με το μικρότερο, τους παλαιότερους αλλά και τους νεότερους δεινόσαυρους, πτηνά του Κρητιδικού που δεν μπορούσαν να πετάξουν, όπως και δεινόσαυρους που θα μάθαιναν να πετούν, ιχθυόσαυρους, διαδραστικά εκθέματα, 3-D απεικονίσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

Κάνε κλικ στην εικόνα για να μάθεις πληροφορίες και να παίξεις με τους γίγαντες του παρελθόντος!!! 


ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να μπεις στην ιστοσελίδα του πανέμορφου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Εικονική περιήγηση στο CRETAquarium - Θαλασσόκοσμος

Το CRETAquarium Θαλασσόκοσμος είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο, πάρκο αναψυχής στην Ελλάδα και βρίσκεται στην πρώην αμερικάνικη βάση στις Γούρνες Ηρακλείου στην Κρήτη. Στις δεξαμενές του θα συναντήσουμε ότι αφορά τη χλωρίδα και την πανίδα της Μεσογείου

Σκορπίνες, αστακοί, ροφοί, σταχτοκαρχαρίες, ταυροκαρχαρίες, θαλάσσιες χελώνες, ιππόκαμποι, μέδουσες και δεκάδες άλλα είδη περιμένουν να μας δείξουν τα μυστικά τους, σ' ένα ευχάριστο περιβάλλον.

 Κάνε κλικ στην εικόνα για να έχεις μια εικονική περιήγηση στους χώρους του ενυδρείου


ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να μπεις στην ιστοσελίδα του CRETAquarium

Ο σχηματισμός του προσώπου μέσα στη μήτρα!!

Ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησε το BBC για τη σειρά ντοκιμαντέρ «Inside the Human Body», το οποίο αναπαριστά τον τρόπο που σχηματίζεται το πρόσωπο ενός εμβρύου από τη στιγμή που συλλαμβάνεται στη μήτρα, μέχρι να πάρει το τελικό του σχήμα! 
 Το animation έχει βασιστεί σε σαρώσεις αναπτυσσόμενου εμβρύου και είναι πραγματικά εκπληκτικό. 
Στο βίντεο βλέπουμε πως αναπτύσσονται και παίρνουν μορφή τμήματα του προσώπου τα οποία ενώνονται σαν παζλ μόλις τρεις μήνες μετά από τη σύλληψη. 
«Όλη αυτή η εντυπωσιακή διαδικασία συμβαίνει στη μήτρα μεταξύ των δύο και τριών μηνών κύησης», τονίζει ο παρουσιαστής Μάικλ Μόσλεϊ. «Εάν δεν συμβεί τότε, δε θα συμβεί ποτέ», καταλήγει. 

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη της Αθήνας

Η Εικονική Περιήγηση της Ακρόπολης είναι μια αλληλεπιδραστική ιστοσελίδα που επιτρέπει σε διάφορες πτυχές της ιστορικής τοποθεσίας  να διερευνηθούν με μοναδικό τρόπο. 

Αποτελείται από υψηλής ανάλυσης εικόνες gigapixel και πανοραμικές φωτογραφίες των τεσσάρων κύριων μνημείων: του Παρθενώνα, των Προπυλαίων, του Ερεχθείου και του ναού της Αθηνάς Νίκης - καθώς και μια λεπτομερή φωτογραφικά εκπροσώπηση του εσωτερικού και του εξωτερικού αρχαίου τοίχους γύρω από το λόφο, όλα συνοδευόμενα από ιστορικές πληροφορίες και περιγραφικό χάρτη. 

Οι εικόνες προσφέρουν  πλήρη μεγέθυνση στις λεπτομέρειες των μνημείων και μια γενική επισκόπηση της θέσης του Ιερού Βράχου, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Κάνε κλικ στην εικόνα, μετά enter και καλή περιήγηση!!!

3D αναπαράσταση της αρχαίας Αθήνας ανά χρονική περίοδο!!!

Κάνε κλικ στην εικόνα για να δεις τρισδιάστατες αναπαραστάσεις της Ακρόπολης και άλλων κτισμάτων της Αθήνας και του Σουνίου σε όλες τις χρονικές περιόδους από τη μυκηναϊκή μέχρι την Τουρκοκρατία 


από το:www.ancientathens3d.com

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αφιέρωμα: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004 στο ποδόσφαιρο!!!

 Οκτώ ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το έπος του 2004, όταν μια «παρέα» διεθνών ποδοσφαιριστών έχοντας στον πάγκο τον «τρελό» Γερμανό προπονητή, Ότο Ρεχάγκελ, ξεκίνησε δειλά-δειλά την προσπάθειά της στο Euro της Πορτογαλίας. Το τέλος μας βρήκε να πανηγυρίζουμε, σαν σήμερα 4 Ιουλίου, σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας (και όχι μόνο) την κατάκτηση του τροπαίου. Ημερομηνία αυτή αποτέλεσε σταθμό για το ελληνικό ποδόσφαιρο που απέκτησε διεθνή ταυτότητα και γιατί όχι τη δική του… ανεξαρτησία.

Βήμα - βήμα προς τον τελικό…

Σάββατο 12 Ιουνίου 2004 Πόρτο (Ντραγκάο)

Πορτογαλία - Ελλάδα 1-2 (6΄ Καραγκούνης, 51΄ Μπασινάς πεν., 90’+ Ρονάλντο)


Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Αντράντε , Κόουτο, Φερέιρα, Ρούι Ζόρζε, Κοστίνια (65΄ Νούνο Γκόμεζ), Μανίς, Ρούι Κόστα (46΄ Ρονάλντο), Φίγκο, Σιμάο (46΄Ντέκο), Παουλέτα.


Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (67΄ Νικολαϊδης), Χαριστέας (74΄ Λάκης), Φύσσας, Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (46΄ Κατσουράνης).


Διαιτητής: Πιερλουΐτζι Κολίνα (Ιταλία)


Τετάρτη 16 Ιουνίου 2004 Πόρτο (Μπέσα)

Ελλάδα - Ισπανία 1-1 (28΄ Μοριέντες, 67΄ Χαριστέας)


Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (49΄ Νικολαϊδης), Χαριστέας, Φύσσας (85΄ Βενετίδης), Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (52΄ Τσιάρτας), Κατσουράνης.


Ισπανία (Ινιάκι Σάεθ): Κασίγιας, Μαρτσένα, Αλμπέλδα, Πουγιόλ, Ελγκέρα, Ραούλ (80΄ Τόρες), Μπαράχα, Μοριέντες (65΄ Βαλερόν), Βιθέντε, Ραούλ Μπράβο, Ετσεμπερία (46΄ Χοακίν).


Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)


Κυριακή 20 Ιουνίου 2004 Φάρο (Αλγκάρβε)

Ρωσία - Ελλάδα 2-1 (2΄ Κιριτσένκο, 17΄ Μπουλίκιν, 44΄ Βρύζας)


Ρωσία (Γκεόργκι Γιάρτσεφ): Μαλαφέεφ, Ραντίμοφ, Καριάκα (46΄ Σίτσεφ), Γκούσεφ, Μπουλίκιν (46΄ Σέμσοφ), Σαρόνοφ (56΄ Σένικοφ, Ανιούκοφ, Αλένιτσεφ, Εβσέεφ, Κιριτσένκο, Μπουγκάγιεφ.


Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης-Σεϊταρίδης, Βενετίδης (89΄ Φύσσας), Δέλλας, Μπασινάς (42΄ Τσιάρτας), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Βρύζας, Καψής, Κατσουράνης, Παπαδόπουλος (69΄ Νικολαϊδης).


Διαιτητής: Ζιλ Βεϊσιέρ (Γαλλία)


Παρασκευή 25 Ιουνίου 2004 Λισσαβόνα (Ζοζέ Αλβαλάδε) - Προημιτελικός

Γαλλία-Ελλάδα 0-1 (65΄ Χαριστέας)


Γαλλία (Ζακ Σαντινί): Μπαρτέζ, Λιζαραζού, Γκαλάς, Μακελελέ, Πιρές (79΄ Ροτέν), Ζιντάν, Ανρί, Σιλβέστρ, Τιράμ, Ντακούρ (71΄ Βιλτόρ), Τρεζεγκέ (71΄ Σαχά).


Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς (84΄ Τσιάρτας), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Νικολαϊδης (60΄ Λάκης), Φύσσας, Καψής, Καραγκούνης, Κατσουράνης.


Διαιτητής: Αντερς Φρισκ (Σουηδία)


Πέμπτη 1 Ιουλίου 2004 Πόρτο (Ντραγκάο) - Ημιτελικός
  Ελλάδα - Τσεχία 1-0 (105΄ Δέλλας παρ.), 0-0 (κ.α.)


Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς (71΄ Γιαννακόπουλος), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (91΄ Τσιάρτας), Καψής, Καραγκούνης, ΚατσουράνηςΠροπονητής: Οτο Ρεχάγκελ


Τσεχία (Κάρελ Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ, Μπολφ, Γιανκουλόβσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Ροσίτσκι, Νέντβεντ (39΄ Σμίτσερ), Μπάρος, Ουϊφαλούζι.


Διαιτητής: Πιερλουΐτζι Κολίνα (Ιταλία)


Κυριακή 4 Ιουλίου 2004 Λισσαβόνα (Λουζ) - Τελικός

 Πορτογαλία - Ελλάδα 0-1 (57΄ Χαριστέας)


Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Αντράντε, Κοστίνια (60΄ Ρούι Κόστα), Φίγκο, Παουλέτα (74΄ Νούνο Γκόμες), Μιγκέλ (43΄ Φερέιρα), Νούνο Βαλέντε, Καρβάλιο, Ρονάλντο, Μανίς, Ντέκο.


Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (76΄ Βενετίδης), Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (81΄ Παπαδόπουλος), Καψής, Κατσουράνης.


Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)

 



από το: www.in.gr

Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α.

Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ (αγγλ. Declaration of Independence; επίσημα The unanimous Declaration of the thirteen united States of America) ήταν η ιδρυτική διακήρυξη ανεξαρτητοποίησης δεκατριών Πολιτειών της Αμερικής από την αποικιοκρατία των Βρετανών. Την έγραψε ο Τόμας Τζέφερσον και εγκρίθηκε γύρω στις 2 Αυγούστου 1776 (συμβολικά όμως στις 4 Ιουλίου 1776) από το Κογκρέσο. Θεωρείται ως η πράξη ίδρυσης του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Κάνε κλικ στην εικόνα για να δεις σε μεγέθυνση  τη διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α. δημοσιευμένη σε εφημερίδα της εποχής


ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τη μετάφραση της διακήρυξης στα ελληνικά

Mια ματιά στην ιστορία του ελληνικού σχολικού βιβλίου

Μια άστεγη πολική αρκούδα στο Λονδίνο...

Μια πολική αρκούδα περιπλανιέται στους δρόμους του Λονδίνου. Ξεπροβάλλει πίσω από τοίχους με γκραφίτι, περνά δίπλα από εργοστάσια, διασχίζει αργά ένα άδειο γήπεδο ποδοσφαίρου, ψάχνει ανάμεσα σε σκουπίδια, άδειες κονσέρβες, πλαστικά μπουκάλια. Διασχίζει δρόμους με κίνηση, εισπνέει καυσαέριο, αλλά δεν βρίσκει αυτό που αναζητά. Τροφή. Θα σταθεί δίπλα σε ένα δέντρο και εκεί θα έλθει το τέλος της...

Υπό τους ήχους των Radiohead και με τη φωνή του Τζουντ Λο, το βίντεο συνοδεύει την παγκόσμια εκστρατεία της Greenpeace για τη σωτηρία της Αρκτικής από τη βιομηχανία πετρελαίου, τη βιομηχανική αλιεία και τον πόλεμο.

«Η Αρκτική λιώνει, η εφόρμηση για την εκμετάλλευση των πηγών της αρχίζει. Κανείς δεν θα ακούσει εκείνη. Αλλά θα ακούσουν εσένα» είναι το μήνυμα στο βίντεο της εκστρατείας, με ζητούμενο την ανακήρυξη της Αρκτικής σε παγκόσμιο καταφύγιο.



από το : www.in.gr