Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των ζώων!!!



Τα ζώα βλέπουν και αντιλαμβάνονται το περιβάλλον πολύ διαφορετικά από εμάς. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ όμως πώς βλέπουν τον κόσμο γύρω τους;

Η γαλλική εταιρεία Dassault Systèmes σχεδίασε έναν τρισδιάστατο προσομοιωτή σε συνεργασία με τον οφθαλμίατρο ζώων Ντιντιέ Σμιντ Μοράντ, που απεικονίζει με ακρίβεια πώς βλέπουν τον κόσμο γύρω τους οι γάτες, οι σκύλοι, τα ποντίκια, οι μέλισσες και τα γεράκια.

Ως χώρος έχει χρησιμοποιηθεί η πλατεία Βαντόμ στο Παρίσι.
  
 Γεράκια
Έχουν πολύ κακή όραση τη νύχτα. Διαθέτουν διπλό βοθρίο που την ημέρα τους δίνει τη δυνατότητα να βλέπουν με εξαιρετική λεπτομέρεια, ακόμη και κατά την πτήση.

Γάτες
Έχουν καλύτερη όραση σε σχέση με τον άνθρωπο και βλέπουν σε ακτίνα 280 μοιρών. Επειδή δεν διαθέτουν βοθρίο στον αμφιβληστροειδή δεν βλέπουν το κόκκινο χρώμα.

 Σκύλοι
 Όπως και οι γάτες έχουν μικρότερο οπτικό πεδίο. Ωστόσο, μπορούν να βλέπουν εξαιρετικά καλά στο σκοτάδι, καθώς διαθέτουν μία μεμβράνη που συλλαμβάνει 5 φορές περισσότερο φως συγκριτικά με των ανθρώπων. Η μεμβράνη αυτή κάνει τα μάτια τους να γυαλίζουν στο σκοτάδι.
 Μέλισσες
Διαθέτουν ένα πλήθος ομματιδίων, που λειτουργούν σαν πολλά ανεξάρτητα μάτια. Βλέπουν μόνο το μπλε, το πράσινο και το κόκκινο, σε υπεριώδη μήκη κύματος, προκειμένου να μπορούν να αναγνωρίζουν τα λουλούδια.
  Ποντίκια
Έχουν μυωπία και βλέπουν μέχρι 15 εκατοστά μπροστά από τη μύτη τους. Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι κινούνται κοντά στους τοίχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου